www.massagewerkt.be

 

Waar koop ik 100 % veilige essentiële olie ?

 

www.oshadhi.be

www.youngliving.com

 

Oshadhi betekent Helende Planten.  Je kan op de website informatie vinden over meer dan 100 essentiële oliën, synergieën en hydrolaten (bloesemwaters).

 

Tip bij aankoop :  zorg dat de Latijnse naam op het flesje vermeld staat.  De werking van een etherische olie is enkel werkzaam bij 100 % biologische olie.

 

Waarom zijn Essentiële oliën zo efficiënt ?

 

1.  Eerst en vooral bevat een essentiële olie (verder afgekort als EO) de aromatische essentie van een plant.  Een plant heeft tal van natuurlijke stoffen in zich om zichzelf te beschermen tegen insecten en allerlei gevaren van buitenaf.  Een plant kan immers niet vluchten en moet zich steeds aanpassen aan zijn omgeving en de seizoenen.  Zij beschikken over een prachtig stress management systeem bij uitstek.  Het is hun van nature meegegeven om te kunnen overleven.

2. EO werken op dezelfde manier voor ons, wij zijn organische wezens, er is een gedeelde chemie in al wat leeft, d.w.z. dat gelijkaardige en identieke processen zich voordoen in diverse biologische systemen (vb. glucoseproces is er zowel bij plant als de mens).  EO zijn 100 % natuurlijk en weten hoe ze met ons lichaam kunnen communiceren.

3. EO beschermen ons voor zoveel verschillende dingen tegelijk.  Hoe kan dat ? omdat EO zoveel verschillende scheikundige bestanddelen bevatten.

 

er is een grote VOORWAARDE : de KWALITEIT van de EO,  deze moet 100 % puur en onversneden zijn, de EO moet ons brengen wat er in de plant zit en enkel alleen dan kunnen we de EO vertrouwen.

 

4. EO zijn dun genoeg en kunnen alle cellen in ons lichaam bereiken.  Het gaat veel verder dan dat, ze ondersteunen het fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel lichaam.

 

5. Een EO werkt heel snel, de moleculen van de EO bereiken

          binnen de 22 sec het brein (geur en limbisch systeem)

          binnen de 2 min. de bloedbanen

          binnen de 20 min. elke cel in je lichaam

 

Hoe gebruik je een EO ?

1. via verstuiving

druppelmethode 3 à 6 druppels op een zakdoek aanbrengen en deze in de buurt leggen

inhalatie 3 à 6 druppels in een kom warm water en inademen, kan ook met een verstuiver (volg de gebruikswijze van het toestel).

2. via de huid

puur max. 2 druppels EO zuiver op de huid aanbrengen

verdund in plantaardige olie (PO)

baby's en jonge kinderen: 1 druppel EO in eetlepel PO (voorzichtigheid in keuze van EO)

volledige lichaamsmassage: 6 druppels EO in een eetlepel PO (vb. massage, huidverzorging)

plaatselijk gebruik: 12 druppels EO in eetlepel PO (vb borst, benen, spieren)

in bad, verdund met melk of PO

verdun de EO voordat je ze in het badwater brengt

* badmelk: 6 druppels EO in enkele eetlepels melk

* badolie: 6 druppels EO in eetlepel PO

 

 

Persoonlijk olie plan :

Samen overlopen we jouw meest voorkomende kwaaltjes en bekijken we met welke essentiële olien we deze kunnen verlichten en zelfs terug in evenwicht kunnen brengen, mits de nodige inzichten qua levensstijl.

60 min   20 Eur 

 

Neem gerust telefonisch contact voor verdere vragen of inlichtingen.